Autogas

Autogas en het milieu

Geen looddeeltjes en een minimale uitstoot van CO2

Vriendelijk voor het milieu

In tegenstelling tot zijn grote broers -benzine en diesel- is LPG bijzonder vriendelijk voor het milieu. LPG bereikt een maximaal vermogen met een minimale uitstoot.

De cijfers bevestigen dit:

  • dieselauto’s stoten tot 30 keer meer roet en fijn stof uit dan LPG-auto’s;
  • bij LPG komt er 11% minder CO2 vrij dan bij een vergelijkbaar benzinemodel. Je stoot niet alleen minder uit, ook je rijcomfort verhoogt aanzienlijk wanneer je overschakelt op LPG. De motor zal een pak minder luid draaien wat een ontspannen gevoel geeft. Kortom, in vergelijking met gewone brandstoffen biedt LPG een heleboel voordelen.

Andere eigenschappen

LPG is veel minder schadelijk voor de natuur en onze omgeving omwille van volgende eigenschappen:

  • loodvrij;
  • geurloos;
  • niet agressief;
  • vervuilt geen leidingen en/of motoronderdelen;
  • niet giftig.

Schone verbranding

Autogas heeft een paar bijzondere eigenschappen. Het heeft bijvoorbeeld een hoger octaangetal dan superbenzine en Euro loodvrij. Dankzij dit hogere octaangetal komt autogas gelijkmatiger tot ontbranding.

Autogas verbrandt bijna zonder afvalstoffen en is dus veel schoner. Dit komt omdat het een laag zwavelgehalte heeft en, in tegenstelling tot andere brandstoffen, geen extra toevoegingen nodig heeft voor de kwaliteit.

Dankzij de praktisch volledige verbranding komen geen bijtende zuren vrij. Er is ook geen koolafzetting. Zo blijft de motor langer schoon en gaat hij veel langer mee.

Deel deze pagina met je netwerk

Federation Butane Propane - Federatie Butaan Propaan VZW - BE 0407.141.860

Volg ons op: Facebook  I  Instagram
 

Privacy beleid  I  Cookie beleid
Copyright 2023